Resor till Indien

Indien. Det kan kännas fartfyllt, ibland kaotiskt, hektiskt – men ändå så underbart och vackert. Att Indien är ett populärt land att resa till idag är inte utan anledning. Det är dessutom billigt, klimatet är tilltalande och kulturen anses av många vara spännande. Något annat som lockar många är givetvis maten, med de många olika kryddorna och smakerna. Oavsett om du reser till någon storstad eller hellre vill njuta av naturen, kan den här texten komma till användning.

Upptäck Indiens storstäder

De största städerna i Indien är Mumbai, Kolkata, New Delhi och Chennai – alla populära destinationer för turister. En annan lite mindre stad, men en storstad i svenska mått mätt, är Agra med sina 1,7 miljoner invånare. resor-till-indienAgra lockar många besökare tack vare Taj Mahal – det världsberömda mausoleumet, som bland annat har utsetts till ett av världens sju nya underverk.

Att resa i Indiens storstäder är ofta fartfyllt och spännande, med många potentiella kulturkrockar på vägen. Indiens storstäder bjuder på mängder med sevärdheter och upplevelser. Många av sevärdheterna består av storslagna religiösa byggnader. Dessa finns det gott om.

Njut av Indiska Oceanen

Indiska Oceanen kan man njuta av på många olika sätt. Befinner du dig i Mumbai kan du till exempel njuta av den fina utsikten över havet – direkt från staden. I övrigt arrangeras många olika typer av båtturer där du kan uppleva oceanen på riktigt nära håll. Dessa båtturer avgår från många städer i landet, men troligtvis mest frekvent i de lite större städerna.

Ett annat sätt som man givetvis kan njuta av den Indiska Oceanen på, är att bada. I södra Indien, som ligger lite närmare ekvatorn, kan temperaturerna bli riktigt höga och behagliga att bada i.

Utforska indisk kultur

Det finns oerhört mycket att utforska när det kommer till kulturen i Indien. Den skiljer sig väldigt mycket från vår västerländska kultur, varför den kan kännas extra spännande att lära sig om. Indisk kultur är känt för mycket, men det som vi i Sverige och Europa kanske känner till bäst är dock matkulturen. Och här kan du uppleva landets matkultur – på riktigt. Indien är känt för sin varierande mat med sina många olika kryddor.

Ett annat sätt att utforska den indiska kulturen på kan vara att se några av de många ikoniska byggnader som finns i landet. Något som gör den indiska kulturen extra spännande att utforska, är de regionala variationerna. Kulturen kan skilja sig ganska mycket åt mellan landets olika provinser.